Livet kan være ekstremt stressende til tider, men ingen tid er mer stressende enn ferien. All matlaging, rengjøring, shopping, underholdende og utallige detaljer kan virke overveldende. Denne artikkelen vil gi deg noen gode tips å bruke for å bidra til å bringe stressnivået ned noen hakk denne høytiden.

Hvis du utsetter, risikerer du å øke stressnivået uten engang å innse det. Selv om de fleste av oss er enige om at vi jobber best under press, er det motsatte faktisk sant. Gjør du faktisk ditt beste når du gjør det i siste øyeblikk? Stresset med å ha det ekstra presset på skuldrene fra den forestående plikten som du fortsetter å sette av, øker stressnivået ditt automatisk. I stedet for å utsette, fullføre arbeidet så snart du mottar det for å redusere stressnivået.

Hvis du føler deg stresset, kan du prøve å gå for en massasje. Å få en fin massasje er en fin måte å få den fysiske spenningen utarbeidet ut av kroppen din. Hvis kroppen din er mindre fysisk anspent, kan tankene dine være mindre mentalt anspent. Massasjer er en fin måte å slappe av og glemme verden på.

For å holde stressnivået under kontroll, ville det være lurt å sørge for at du får en vanlig mengde trening. Dette er viktig fordi trening frigjør kjemikalier som fungerer som naturlige spenningsfrigjøringsmidler. Så lite som en halv time om dagen, et par ganger i uken er nok.

En fantastisk måte å hjelpe deg med å holde stressnivået nede er å meditere. Det er mange forskjellige måter å meditere på. Meditasjon er flott fordi det hjelper deg å glemme alle dine bekymringer for øyeblikket. Du vil kunne tenke tydeligere bare ved å meditere litt hver dag.

For å holde stressnivået under kontroll, prøv å skrive et ekstremt grafisk eller uanstendig brev på papir som frigjør all aggresjonen din verbalt. Mange føler seg bedre etter å ha gjort mening av det ved å skrive det ut. Skriv som om ingen noensinne vil lese den, og skriv så levende som mulig. Ødelegg det grundig etterpå.

Holde inventar i huset ditt i god reparasjon vil redusere stress! Å holde tritt med reparasjoner på livet ditt vil gjøre ting enklere, og redusere stresset ditt.

Redusere rot i livet ditt vil automatisk redusere en viss mengde stress! Det være seg skrivebord, spiskammer eller skap, noe over roting ditt fysiske miljø gjør det mye vanskeligere å jobbe og finne ting, og bare ikke er behagelig å se på det! Ved å rydde opp i rotet kan du operere mer effektivt, nyte omgivelsene mer og rett og slett være mindre stresset.

Når du kommer hjem om natten, må du sørge for at rommet ditt er så rent som mulig, og at alle klærne legges i skuffene. Et rotete rom kan få deg til å føle at du har mange ting på tallerkenen din, noe som kan legge spenning og angst til dagen din.

Høytiden bør være en morsom, varm og avslappende tid å tilbringe med venner og familie, men som nevnt i begynnelsen av denne artikkelen, kan ferien være en ekstra stressende tid. Forhåpentligvis har denne artikkelen gitt deg noen gode tips du kan bruke når ting begynner å bli for stressende denne sesongen.